Bindevæv


Bindevævet er vores største sanseapparat. Det forsyner hjernen med informationer til bevægelse, og løser en lang række kommunikative opgaver i kroppen.


Hvis man ser på bindevæv under et mikroskop, ligner det væskefyldt spindelvæv med småbitte blodkar. Det kan ændre form, udvide sig og trække sig sammen. Det holder sammen på kroppen og sørger for stabilitet, form, næring og elasticitet. Og det sørger for opdrift mod en livslang påvirkning af tyngdekraften. Det ser vi hos ældre, som falder lidt sammen og bliver stivere, fordi bindevævet omkring muskler og knogler er blevet udsat for “livets historie” – og for tyngdekraften.


Denne lille film forklarer, hvad bindevæv er og hvordan det virker.
Bindevævet er tæt forbundet med psyken og det autonome nervesystem. Der er masser af signaler mellem bindevævet og hjernen, og når vi påvirkes af stress, angst og frygt og mærker spændinger i kroppen, er det bindevævet og ikke så meget musklerne, der er på spil. Bindevævet registrerer lynhurtigt, hvad der foregår i din hjerne. Og omvendt.


Jeg mener, at denne sammenhæng mellem bindevæv og hjerne (og krop og psyke) er helt central, og jeg arbejder ud fra et helhedssyn på patienten, så alle aspekter kommer med i behandlingen.


KONTAKT

Rugmarken 12, 3520 Farum

Email: lindathorborg@gmail.com
Telefon: 28 45 10 56

TIDSBESTILLING

Kontakt mig på telefon eller email, hvis du vil bestille en tid til behandling.

Copyright © Forbeholdt alle rettigheder